emelienicklasdotter

Klura på den ni!

Kategori: Allmänt

Hallå på er hemma i sofforna, eller sängen eller vart ni nu befinner er :)
 
Jag tänkte skicka iväg ett sista inlägg innan jag ska sätta på en film (kommer förmodligen somna precis efter den) Tänkte bara tala om att oavsett hur många läsare jag har nu, eller i framtiden som kommer se detta inlägg om de letar noga, så kan de ju få skicka iväg en kommentar om någon författare / bok / hel serie som de tycker är värda en läsning av fröken Emelie. (glömde säga det i förra inlägget)
 
Ni behöver inte begränsa er till min genre, om ni tycker den är superduperbra kan det ju hända att jag också tycker det och faktiskt vill läsa den ^^ Inget farligt med att vidga vyerna lite, kan till och med vara nyttigt för mig ;)
 
I alla fall, godnatt på er och dröm söta drömmar!

And the answer is....

Kategori: Allmänt

Som alltid när jag står och borstar tänderna (?) så får mina tankar fritt spelrum och kan hoppa på de knasigaste tankegångarna. Alldeles nyss kom jag på svaret till varför jag har tid/lust till att blogga så mycket, eller skriva över huvud taget för den delen: det är för att jag inte har någon bok att läsa just nu.
 
Jag är inne i en period då jag läser VÄLDIGT mycket böcker, men för tillfället har jag ingen hemma (brukar vara en frekvent besökare på stora biblioteket i Linköping nämligen). Jag har gått runt i två hela dagar nu, sedan jag läste klart den senaste boken i en serie som nu är avslutad, och bara väntat på att få lägga vantarna på nästa bok.
 
Problemet är bara att jag själv inte vet vilken bok jag är ute efter. Jag är väldigt inne på genren med fantasy/sci-fi (skippa sistnämnda) så jag känner mig lite begränsad. Några särskilt utvalda böcker bedömts värdiga nog min uppmärksamhet men då är det något alldeles speciellt som fångar just mig.
 
Note to self: framtida inlägg kan ju vara om någon bok/hel serie jag nyligen läst och vad jag har för tankar kring den. hmm, kanske får fila på ett sådant i flera dagar om jag vill göra dem rättvisa ;) Perfektionist? Ja.

Inspiration och tacksamhet

Kategori: Allmänt

Jag kollade just runt på lite olika bloggar och här är ett jättefint inlägg som jag kände igen mig mycket i. Jag håller med om allt hon skriver och mitt humör lyftes till tusen av att ha läst denna text.Jag har även länkat till bloggen i menyn till höger om ni vill kolla in den närmare.
 
Ibland kan lite påminnelse vara guld värt. Jag har inte helt vuxit ifrån den osäkra, blyga tjejen som jag var i högstadiet men jag är inte alls på samma plats i livet längre och det känns jätteskönt.Jag är en bit på vägen till att äntligen acceptera att det jag hoppades och drömde om i högstadiet kanske inte alls är vad som egentligen kommer göra mig lycklig här i livet.
 
Mycket har jag att tacka för mina fina vänner som jag funnit de senaste åren; Maja som var min ständiga kompanjon genom de svåra åren i högstadiet, och de nyare från min gymnasieskola; Elin, Sofie, Sofia, Josephine, Malin, Jennika och Nikolina. Ska ta ett inlägg lite senare som fokuserar på mina vänner - de förtjänar ett eget inlääg och lite mer betänketid än denna snabbt ihoprafsade text :)
 
Har även funnit en trygg och stadig vän i min två år yngre syster, Sanna. Kommer fortfarande ihåg tiden när vi inte kunde vistas i samma rum utan att börja bråka men den tiden är lyckligtvis över. Vi bråkar fortfarande då och då men det liksom alltid över och jag vet att vad som än händer kommer hon alltid vara min syster. Hoppas att Evelina och Saga kommer bli lika oskiljaktiga när de blir äldre.

idétorka

Kategori: Allmänt

jag avskyr när det händer.. jag var jättesugen på att skriva ett superinlägg nu när jag inte bloggat på hela dagen, men om vad? (Börjar det bli lite beroendeframkallande att blogga? Som med träning när man väl börjat kan man inte sluta för man vill ha mer endorfiner i kroppen - hoppas det, då kommer jag för en gångs skull ha en väl uppdaterad blogg)
 
Farmor och farfar var här under dagen för att hjälpa Sanna och mig att vara barnvakt, inte för att vi behöver hjälpen det är bara det att det blir roligare när fler är här - både för de två minsta och Sanna och mig som barnvaktar :) Underlättar ju lite när man är fler än en då maten ska fixas samtidigt som man kanske behöver roa barnen då de börjar bli gnälliga av hungern. Som alltid när vi har gäster hemma är Saga och Evelina på sitt bästa humör, de var inte gnälliga en enda gång idag. Okej, Saga sov mest under hela besöket för hon hade vaknat väldigt tidigt i morse så det behövdes en två timmars sovpaus. Men Evelina njöt av uppmärksamheten och glänste när hon visade farmor alla sina leksaker och dockan blev extra intressant när hon hade en hjälpreda som kunde ta på den kläderna ^^ (Annars blir det bara att slita av kläderna för det är enklare)
 
Allting flöt på och Sanna och jag kunde till och med hinna ta en liten paus på någon halvtimme för att roa oss själva lite, vi spelade Kalaha (eller nåt) ett spel som består av kulor och ett bräde med massa hål i. Målet är att få så många kulor som möjligt i sitt "bo". Ganska barnsligt men kommer ihåg det från när vi var mindre och spelade det så det har ett nostalgiskt värde i sig. Lagom till famor och farfar skulle åka efter tre började Saga bli lite smågnällig som vanligt vid den tiden och hon ville bara sitta i famnen och kunde absolut inte leka själv längre. Brukar vara så innan maten vid 4-tiden.
 
Det blev lite rester till middag både för barnen och oss när mamma och pappa kom tillbaka och nu har jag lämnat över minstingarna och tar en paus :) Sanna är iväg hos en kompis och ska färga håret. Hon vill ha en rödare nyans än den hon har just nu. Får se hur resultatet bli, personligen tyckte jag den hon har passar henne prefekt för det lyser jättefint i solen och till hennes gröna ögon är det jättesnyggt.
 
Allt för stunden, hörs senare om jag kommer på ngt mer att skriva idag :D Ha det super!!
 

En vilodag

Kategori: Allmänt

Ledsen att jag inte bloggat så mycket idag (vet inte om jag över huvud taget har några trogna läsare än, tvivlar på det) men i alla fall ber jag om ursäkt till mig själv - jag lovade mig själv att titta in senare idag. Recap av dagen: Det blev ingen promenad med Maja idag som det var tänkt, för trots att vi sa tre så kom hon på att hon inte ätit något på hela dagen (vad jag fattade det som iaf) så hon var tvungen att äta. Men tyvärr blev klockan för mycket när hon äntligen ätit att hon inte skulle hinna till vad det nu vad hon skulle göra ikväll, glömde fråga vad hon hade för planer för kvällen. Men det gör inget, vi får ta och ses någon annan dag, SNART :)
 
På eftermiddagen nu har Sanna och jag varvat med att leka med Saga och Evelina och städat inför imorgon, det behövdes ändå och nu hade mamma en ursäkt för att låta pappa dammsuga ;) Vi har en regel (ganska nyinförd) att den som bjuder hem folk får dammsuga också. Så att det ska kunna ske lite oftare än vad det faktiskt hinns med. Mamma tröttnade på att dammsuga varje dag då det ändå inte syntes någon skillnad ^^ De senaste två timmarna efter maten och läggning av de yngsta barnen har Sanna och jag bänkat oss framför min teve och spelat lite Halo på Xboxet :) Det var länge sedan och vi hade jättekul och dels grafiken på vissa konstiga ställen där det glappade, och dels åt monstrenas reaktioner när vi kom och förstörde och dödade. Hehe, vi körde på den lättaste nivån bara för skojs skull och för att slippa dödas - tar längre tid då..
 
Tyvärr är jag upptagen hela dagen imorgon (så jag kommer förmodligen inte kunna blogga så flitigt då heller): ska vara barnvakt åt mina två yngre systrar Evelina och Saga medan mamma och pappa åker på begravning (mammas morfar). Sanna har lov så hon har också lovat att hjälpa till + så kommer farmor och farfar att hälsa på under tideen för att hjälpa till att roa barnen medan vi fixar lite praktiska saker som mat och läggning osv. Saga sover fortfarande mitt på dagen någon timme eller två.
 
De åker väl hem runt tre kan jag tro, för strax efter kommer mamma och pappa hem och jag kan inte tänka mig att mamma känner sig jättepigg på att ha besök hemma då. Sanna och jag går inte, dels av praktiska skäl (Saga och Evelina skulle aldrig klara av att sitta tysta och glada i en kyrka) och dels för att vi inte stod G.morfar lika nära som mamma och t.ex. mormor gör. Personligen känner jag att jag skjuter gärna upp att gå på min första begravning ett bra tag till om det går. Vet inte om jag skulle klara av det... Varken Sanna eller jag gick på G.farmor + G.farfar på pappas sida när de gick bort. Några år sedan visserligen men jag kommer fortfarande ihåg så jag kan inte ha varit så väldigt liten.
 
Oj vad bra jag är på att kompensera ser jag, inget blogginlägg sedan imorse och nu lägger jag in en riktig baddare! Till dig som läst ända ner hit; grattis du har lyckats läsa dig igenom Emelies röriga tankar som saknar någon tillstymmelse till röd tråd. Jag är imponerad! :D

Inga rena kläder..

Kategori: Allmänt

Jag måste ha påmint mig själv i minst en veckas tid nu att jag borde se till att tvätta mina BH:ar så jag har något att ta på mig. Har det hänt något, tror ni? Nej, istället för att kmma runt till det så har jag istället använt mina två träningsbehåar och min bandå (vet inte hur det stavas) som jag brukar sola i på sommaren - BARA! Och nu är jag inne på min sista reserv, som jag bara har i NÖDFALL. Den sitter verkligen inte bra, och nu får det banne mig vara nog med ursäkter! Så ni vet vart jag kommer vara den närmsta timmen ;) Trots att det är handtvätt tar det sin lilla tid då jag har väldigt olika färger, så det blir några omgångar ^^

Förändringar

Kategori: Allmänt

Har gått igenom lite gamla bilder på datorn, varav de tidigaste (av de jag har tillgång till just nu) är från 2009. Tagna med mobilen så jag kan tyvärr inte lägga upp dem här, inte tillräckligt bra kvalitet ^^ Men det är helt sjukt hur mycket man förändras på tre år. Förutom stil och kanske hårfrisyr så ändras även anletsdragen, detta syns speciellt på mina yngre systrar ;) Men märkte detta fenomen även på mig, ganska läskigt!

Dejt imorgon

Kategori: Allmänt

En vän jag inte träffat på jättelänge ringde nyss och hörde om jag kände för att gå ut ikväll, men jag kände mig tvungen att lyssna på min kropp och säga nej. Jag vet med mig att om jag går ut och inte är pepp, så det så blir inte kvällen det minsta rolig. Jag måste vara på topp för att orka igenom en hel kväll med dans och alkohol. Men jag ville ändå träffas för att göra något imorgon så vi bestämde oss för att höra av oss igen imorgon :) Får se om det blir en promenad eller något annat roligt.

Hörs senare!

Favorite time of the year

Kategori: Allmänt

Jag älskar hösten! Den svenska hösten med frisk, kall luft, rosiga kinder och rökmoln så fort man andas ut är det bästa jag vet. Naturen blir så underbart fin! De olika skiftningarna på löven är gudomliga, och jag älskar september/oktober tiden för det är inte för kallt (oftast) för att ta en långpromenad. Det har blivit väldigt mycket av sådant nuförtiden, både med kompisar, syster och barnvagnen (också systrar men de går ju inte själva hela vägen).
 
Motion ska ju vara bra har jag hört, men tyvärr blir det en långvarig förkylning som hakar på också. Har nog haft förkylningssymptomen kvar ända sedan jag först blev riktigt genomförkyld runt min födelsedag (16 september) fram till nu. Önskar jag hade några fina bilder att lägga upp på hur det ser ut här hemma nu, med alla färggranna löv på backen, men tyvärr har jag ingen bra kamera :( Det får dröja lite innan några bilder kommer upp på denna blogg. Under tiden ska jag börja spara till en systemkamera som jag länge velat ha!
 
Ha det bra allesammans!